Gör ditt hem smartare med teknik

Mobiltelefonen har blivit en enhet som är en del av vår vardagsrutin. Nu ska fler enheter införas och göra ditt hem och din vardag enklare att hantera. Allt med hjälp av teknologi. Smarta hem är en trend som är här för att stanna. 

Smarta hem är ett koncept som innebär att digitala enheter förs in i hemmet för att du ska kunna interagera med ditt hem. En enhet kan ställas in i ditt hem och denna kan du sedan styra med din telefon. Högtalare kan spela musiken du väljer i mobilen, du kan kontrollera dina övervakningskameror och sätta på ugnen på vägen hem från jobbet. Det som krävs är att båda enheterna är uppkopplade till internet eller samma nätverk. 

Företag tar efter trenden

Fler och fler företag satsar på att följa trenden för att produkterna ska bli mer eftertraktade på marknaden. Google är ett företag som hakade på detta snabbt och lanserade produkten Google Home. Google Home är en högtalare som går att interagera med, främst med röst. Detta är för att styra andra enheter som är uppkopplade och du kan även be enheten söka rätt på information.

Ett annat företag som hakat på trenden är möbeljätten Ikea. Företaget har lanserat ett nytt produktområde som heter “Ikea Home Smart”. Området omfattar produkter som går att koppla upp mot internet. Idag finns det glödlampor, rullgardiner och högtalare i deras sortiment och det utvecklas fort. Högtalarna i sortimentet har tagits fram i samarbete med Sonos som är en känd tillverkare av ljudenheter.

Scroll to top