Så skyddar du din mobiltelefon

Våra mobiler är inte bara telefoner, utan minidatorer som underlättar våra liv på många sätt. En mobil är också en ekonomisk investering, på så sätt att den underlättar både arbete och privatliv. Det är rent av många som måste ha mobilen för att kunna arbeta. Här kommer tipsen på hur du bäst skyddar din mobiltelefon.

I dagens samhälle behöver så gott som alla människor en mobiltelefon, samtidigt som inköpet av mobilen är en kostnad. Om din mobil går sönder och garantin har gått ut, så måste du köpa en ny – så snart som möjligt. Att vara mobillös för ett par dagar eller en vecka kan kosta oss mycket pengar: möjliga affärsuppgörelser som missas och jobberbjudanden. Det har också en social kostnad att vara mobillös, då din familjs och vänners meddelanden inte kommer fram. Förutom att du också behöver använda den för att ringa, skicka meddelanden och hitta information. Genom att skydda din mobil i förebyggande syfte, så behöver du inte oroa dig för att skärmen ska gå sönder om du råkar tappa den. Det är mycket skönare att byta ut mobiltelefonen när du vill och kan, istället för när mobilen gått sönder.

Smarta tillbehör till mobiltelefon

Du hittar smarta och snygga skydd och prylar till din mobiltelefon hos Fyndiq som både är fyndigt, prisvärt och online. Ett tips är att också köpa extra kabel – ifall din vanliga kabel får glapp samt en powerbank. Och visst finns det många skydd att välja mellan, men kom ihåg att det finns några mobilskydd som nästan är en nödvändighet:

  • Härdat glas – skyddar mot sprickor i glaset samt stötar. Det finns härdat glas för alla mobilmodeller. Köp ett som är lätt att applicera, alltså enkelt att sätta fast på mobilen, och som inte ger några bubblor.
  • Skärmskydd – motverkar damm, smuts och repor. Ett skärmskydd är ett nätt och transparent skydd, som är lätt att applicera.
  • Mobilskal – det både skyddar din mobil, men gör det också lättare att hitta mobilen om det ligger flera mobiler på ett bord. Förutom att det också är roligt att ha ett snyggt skal som visar din personlighet. Det visar sig också att spruckna mobilskärmar gör oss mindre attraktiva.
  • Extra mobilladdare. En extra mobilladdare är mer ett skydd för dig än för mobiltelefonen, men att vara strömlös en dag är ungefär som att vara utan mobil.

Skydda mobilen på resan

Om du ska ut och resa blir mobiltelefonen än viktigare. Det är en sak om mobilen går sönder klockan tre på jobbet eller i skolan, men något helt annat klockan tre i Bangkok. Du kommer inte åt din bankapp, det kan bli problematiskt med boende och resor. På resan är mobilen nästan jämställd med passet och plånboken. Förutom att du bör skydda din mobil med härdat glas och ett mobilskydd, så bör du också se till att du garanterat kan ladda mobilen. I många europeiska länder används samma slags eluttag som i Sverige, men om du åker till Storbritannien, USA, som New York, eller Asien bör du ha en adapter med i väskan. Då kan du alltid ladda din mobil. Tänk också på att en fin och dyr mobil är mer stöldbegärlig. Ett tips är då att använda ett neutralt mobilfodral eller att rent av sätta på några klistermärken – det är insidan som räknas.

Scroll to top