Olika typer av jobb på ett lager

Lagerarbete är mer varierat än vad många kan tro, och det är en av de viktigaste platserna för alla företag. Ett icke-fungerande lager är ren och skär katastrof för alla typer av etablissemang då det antingen påverkar dem direkt (varorna hittas inte) eller indirekt (det går inte att beställa). Särskilt med den ökande näthandeln har just lagren utökats allt mer, och därför krävs det olika typer av anställda här.

Om du vill jobba på lager eller om du driver ett företag som är beroende av en väl fungerande lagerlokal är det viktigt att rätt person får rätt uppgifter och verktyg. En plockare bör till exempel ha körkort för truck, samt kunna de bästa teknikerna för att lyfta tungt utan att skada rygg och axlar. Arbetsledarna bör helst ha effektiva och praktiska handdatorer för att ha bra koll på lagrets varor och anställda, men också för att snabbt kunna kommunicera med huvudkontoret eller andra lager.

”Regelbundna inventarier och ett väl fungerande kommunikationssystem underlättar arbetet avsevärt”

Ordning och kommunikation

Då lagerlokaler ofta är stora och fulla av allehanda varor är en bra ordning A och O för att allt ska fungera. Regelbundna inventarier och ett väl fungerande kommunikationssystem underlättar arbetet avsevärt. En ordermottagare ska till exempel snabbt kunna förmedla vilka varor som ska plockas och det görs bäst med en kommunikationsradio. En streckkodsläsare kan snabbt förmedla vad varje kartong eller beställning innehåller och något så enkelt som en laserpekare kan visa den minsta lilla detalj på hög höjd. Genom bra utrustning underlättas inte arbetet enbart för lagerarbetarna utan även för företaget och dess kunder.

Scroll to top