Upptäck fördelarna med att investera i bitcoin

Bitcoin är den största kryptovalutan på marknaden, och fördelarna med att investera i den är många. I mars 2020 halverades värdet på en månad, men nu tror alltfler experter att bitcoin är på väg mot sitt stora genombrott. Många ser dessutom bitcoin som den ultimata lösningen på problematiken med inflation.

Bitcoin är ett betalningssystem som fungerar i hela världen. Valutan är fristående och decentraliserad, och med andra ord är den helt oberoende av en specifik stat eller bank. Det rör sig helt enkelt om ett peer-to-peer-betalningssystem som baseras på blockkedjan. Varje transaktion verifieras av nätverket som har matematiska ekvationer och datorer till sin hjälp. Bitcoins huvudsyfte är att överföra värde via internet utan att behöva blanda in en tredje part. Transaktionerna verifieras och dokumenteras offentligt, vilket ger säkerhet och transparens.

Handla bitcoin på ett säkert och enkelt sätt

Om du handlar bitcoin hos https://bt.cx/sv/ så möts du av ett serviceinriktat team som utvecklat företaget till ett av de största kryptoföretagen i Norden. Företaget var dessutom först i Sverige med att växla bitcoin, och har ända sedan 2012 haft en uppsjö av lojala kunder. Hos bt.cx identifierar du dig lätt och tryggt med BankID och betalar din order med Swish. När du väl införskaffat dina bitcoins kan du använda dem när som helst utan att be någon om lov.

Kom ihåg att följa bitcoinens kurs

Bitcoinkursen varierar en hel del över tid, och således är det av största vikt att följa dess kurs. Kryptovalutor påverkas aldrig av centrala institut eftersom de enbart drivs av användandet. För den ovana köparen kan bitcoinens kurs kännas dramatisk och instabil eftersom den ofta påverkas starkt av politiska händelser och andra större förändringar. Den insatta köparen vet dock att Bitcoinvärdet har ökat stadigt i takt med att valutan blivit mer och mer använd världen över. För att ta ett exempel så halverades kursen under senvintern 2020, men det dröjde inte länge förrän experterna rapporterade om att det nu var bitcoinens tid att skina och valutan lyfte tvåsiffrigt. Många menar att alla räddningspaket som tagits fram p g a coronapandemin kommer leda till att alltfler ser behov av kryptovalutor.

Fördelar med Bitcoin

  • Du kan enkelt skicka pengar över hela världen
  • Du behöver inte be någon om lov innan du använder valutan
  • Ingen central auktoritet styr utvecklingen
Scroll to top